tisdag 19 november 2013

Nr 80. Tankar på ett tåg

Det är tidigt morgon på ett tåg mot Göteborg. Jag ska föreläsa för ett stort gäng marknadsmänniskor om några timmar. Ser fram emot det, precis som jag gör med alla föreläsningar. I gränslandet mellan att jobba och att slumra till en timme, snurrar tankarna kring några av veckans diskussioner. Igår intervjuades jag för en tidning, där frågan om image kom upp. "Hur kan man behålla sitt rätta jag om man hela tiden ska vara uppmärksam på sitt personliga varumärke? Blir det inte stressande?"

Begreppet personligt varumärke uppfattas på olika sätt av olika personer. Jag vill gärna ge det en mer genuin och grundad innebörd än den vanligast förekommande, där det mer handlar om att skapa en snygg yta.

Oavsett om vi vill eller inte, så ger vi ett intryck till andra människor. Vi kan inte bestämma vad andra tänker och tycker om oss, men vi kan påverka det. Det handlar om att bygga sitt varumärke inifrån och ut. Din utsida har betydelse, men den måste hänga ihop med dina värderingar och mål om du ska uppfattas som genuin och trovärdig.

Så låt inte det personliga varumärket stressa dig. Var den du är, bli medveten om vad du vill och vad du står för. Förmedla det till omgivningen på ett tydligt sätt och ha roligt på vägen.

Resan mot ett starkare personligt varumärke fortsätter. Följ den här eller i gruppen Visa Ditt Rätta Jag på Facebook.

Inga kommentarer: