onsdag 22 oktober 2014

Nr 99. Generositet är det nya svarta

Apropå nätverk. Vi omger oss med människor med olika bakgrund, kompetens och intressen. Många av oss är nyfikna och utvecklingsbenägna, med behov av nya intryck. Säkert får du stor del av ditt utvecklingsbehov tillfredsställt via ditt nätverk.

Men hur generös är du när det gäller att föra samman människor som skulle kunna ha glädje av varandra? Håller du hårt eller vågar du släppa fritt? Är du rädd att förlora någon eller ser du nya möjligheter?

Att ha ett starkt personligt nätverk är en tillgång. Att ha förmågan och viljan att dela med sig av det till andra kan ge hävstångseffekter utanför din vildaste fantasi.

Men var respektfull och varsam när du föreslår andra att ta kontakt. Deras tid är värdefull och ditt omdöme är viktigt. Dina rekommendationer till andra att ta kontakt speglar din syn på respektive person. Tror du på riktigt att de skulle ha glädje av varandra - socialt, jobbmässigt, kompetensmässigt? Isåfall - dela med dig!

Generositet är det nya svarta. Och i det här fallet är inte det svarta en trend. Det gäller över tid.

Resan mot ett starkare personligt varumärke fortsätter. Följ den här, i gruppen Visa Ditt Rätta Jag på Facebook eller läs boken Visa ditt rätta jag, Hoi Förlag.