lördag 19 november 2011

Trigga kreativiteten

Igår lärde jag mig av en person med ett ovanligt yrke att det kan vara nästan hälsofarligt för en starkt kreativ person att hamna i för trånga situationer och miljöer. En normalt kreativ person blir kanske bara allmänt uttråkad. En starkt kreativ person riskerar att bli deprimerad och handlingsförlamad. Läskigt. Det gav mig en liten aha-upplevelse och förklarar så mycket kring människors effektivitet och ineffektivitet.
Om du själv hör till den starkt kreativa sorten - har du då koll på dina triggers? Förstår du varför du ibland tappar energi och inte får något gjort och andra gånger med glädje har många bollar i luften samtidigt? Vet du vad som behövs för att du ska hålla farten uppe?
Vi har alla olika motivationsfaktorer - triggers. När vi vet vilka dom är, kan vi lättare söka oss till dom och snabbt få ny energi. För mig handlar det mycket om människor,  miljöer, vyer.... Är det för grått så blir jag grå. Är det färgstarkt så smittar det av sig på mig och min energinivå och förhoppningsvis till andra i min närhet. 

Varför vara grå om man kan välja nåt annat?

onsdag 16 november 2011

Namedropping från en annan synvinkel

Om någon annan skulle berätta för mig att du umgås med Zlatan eller har kompat September eller har bräckt J-O Waldner i pingis, då blir det plötsligt mer intressant. Kanske inte kändiskontakten i sig, men att du är så självsäker och ödmjuk att du själv inte har behov att skryta om det för mig och andra. Du har annat att tänka på och prata om. Det skulle stärka din image i mina ögon.

tisdag 15 november 2011

Namedropping

Gillar du att slänga dig med namn på alla möjliga kända personer som du någon gång har känt, är brylling med eller har mött på gatan? Var lite försiktig med det. Ofta när jag träffar personer som namedroppar, så blir min spontana tanke att personen är osäker och behöver stärka sin egen image genom att snika in sig på andras. Det ger sällan några genuina pluspoäng. Jag blir ointresserad och vill hellre prata om något annat - eller kanske t o m med någon annan.

Om du däremot bollar namn med någon för att hitta gemensamma beröringspunkter, då är det en annan sak. Då har du förhoppningsvis inte baktanken att plocka poäng för egen del.

Det finns tillfällen när namedropping funkar utan att det undergräver din image. Om din egen självkänsla är stark, kommer ett och annat kändisnamn bara att bli en liten kul krydda om du nämner dom med glimten i ögat. Du och den person du pratar med är fortfarande viktigast just där och då. För din egen del kan det också vara en strålande idé att hitta förebilder som har egenskaper du själv vill utveckla.

Så nu - för att helt trotsa mitt eget råd - kommer en liten parad med namedropping från min sida. Håll till godo och fundera på hur road du egentligen är av att veta att jag kanske har mött nån av dom här på gatan eller vet var dom bor eller nästan är brylling med nån. Fantastiska människor, fantastiska karriärer. Låt dom få sin egen cred, så får jag jobba med min egen. måndag 14 november 2011

Kreativa lösningar

Snyggaste tépåsen på länge. Det är så uppfriskande med fräscha och kreativa lösningar. Clarion Sign står på tå & hittar annorlunda leverantörer. Gott är det också.

Tea Forté"From the soul of South Africa, naturally caffeine-free, antioxidant-rich rooibos herb blended with the taste of berries, blossoms, and a wisp of sweet vanilla. A smooth and delicious cup."