fredag 12 oktober 2012

Nr 32. Den geografiska bekvämlighetszonen.

Min kompis har flyttat till Schweiz. Bara en sån sak. Att flytta till Schweiz. Där finns ett toppenjobb inom ett spännande företag. Hon valde att hoppa på det. Barnen följer med. Mannen också så småningom.

För många skulle det vara ett för långt steg utanför bekvämlighetszonen att lämna hem, släkt, vänner, skolor och trygghet för ett nytt liv med okända människor, gator och kvarter, rutiner och kulturskillnader. För min kompis och hennes familj är det en spännande utmaning som dom vill vara med om.

Det finns så många fördelar. I första hand tänker jag på barnen. Dom lär sig nya språk och en ny kultur. Dom lär känna människor med annan bakgrund. Dom blir världsvana. Dom kommer att ha glädje av den här erfarenheten under hela livet. Dom lär sig att trygghet kan komma inifrån - men det vet dom nog redan.

Det har börjat bra i Schweiz, inte minst för barnen. Nu åker vi dit och hälsar på. Jag gillar att känna mig som en världsmedborgare som trivs överallt, även om det finns en inspirerande bas i Stockholm. En rejäl flytt skulle förstås vara en stor utmaning, men generellt sett är min bekvämlighetszon inte särskilt geografisk. Den är mer kopplad till människor. Många och fina. Gamla och nya. Tillfälliga eller för alltid. Nära och långt bort. Som i Schweiz.

Resan mot ett starkare personligt varumärke fortsätter. Följ den här eller i gruppen Visa Ditt Rätta Jag på Facebook.