lördag 14 januari 2012

Some people look for a beautiful place, others make a place beautiful.

Hazrat Inayat Khan

onsdag 11 januari 2012

Gott ledarskap

Gott ledarskap måste handla om att få alla medarbetare att må bra, prestera på sin bästa nivå och samtidigt ha roligt. Då kommer det goda resultatet av bara farten.

Jag har kommit i kontakt med många olika typer av chefer. Dom bästa har skapat positiva arbetsförutsättningar som har utvecklat människor långt utöver det dom själva trodde var möjligt. Någon enstaka har varit manipulativ, intresserad av egen vinning och nedbrytande för omgivningen. Företagets resultat har varit en direkt följd av ledarstilen - tillsammans med vissa andra faktorer.

Det krävs gott självförtroende hos en ledare för att hålla en upplyftande ledarstil. Man behöver känna sig själv väl, ha koll på målsättningarna och förstå den enorma kraften i medarbetarnas välmående. Det behövs många såna ledare. Det goda ledarskapet behövs i såväl traditionella organisationer som i tillfälliga projekt och spontana grupper.

Här kommer det personliga varumärket in i bilden. Ju bättre koll på varumärket, desto större chans att vara en tydlig och inspirerande ledare som gör skillnad tillsammans med andra.