fredag 7 september 2012

Nr 27. Vilja.

Utan vilja händer det inte mycket. Med vilja kan det hända hur mycket som helst.

Jämför en morgon då du inte är särskilt sugen på något alls, med en morgon när du studsar ur sängen för att sätta fart på dagen, har roliga aktiviteter framför dig och är full av energi. Det går knappast att jämföra resultatet av dom två dagarna. 

Vi tänker oss att Kompetens är en kombination av Vilja + Kunskap + Förmåga. Du behöver vilja för att ha nytta av din kunskap. Med stark vilja blir du mindre beroende av fina examensbevis. Du kommer att ta dig fram ändå, men på andra sätt.

Någon solig dag under veckan kan du göra en lista över dina kompetensområden och värdera hur mycket vilja du har att använda din kunskap inom dessa områden. Det kommer att ge dig en hint om hur värdefull din kompetens är och var du skulle ha glädje av lite starkare vilja. För det går ju att hotta upp sin vilja  - om man vill...

Resan mot ett starkare personligt varumärke fortsätter. Följ den här eller i gruppen Visa Ditt Rätta Jag på Facebook.

onsdag 5 september 2012

Mot solen!Nu är det dags igen! Vi åker till Spanien för att utveckla ett gäng personliga varumärken. Det blir sol, nattbad i havet, god mat, goda diskussioner, grym utsikt... Ni skulle vara med!