fredag 30 november 2012

Nr 39. Den fysiska bekvämlighetszonen.

Nu har vi pratat länge om utmaningar och olika typer av bekvämlighetszoner. Det är snart dags att gå vidare till nästa steg. En till bara. Den fysiska bekvämlighetszonen.

Det finns en tröskel varje gång vi ska lämna bekvämlighetszonen. Om den risk eller insats vi bedömer att vi tar är större än den fördel vi tror att vi får, kommer vi knappast att passera tröskeln. Det är synd. Tänk om vi helt enkelt vet för lite om fördelarna och stannar i zonen bara av den anledningen?

Om du som jag känner att du skulle vilja träna ännu mer, bli tightare och känna dig smidigare, så finns det egentligen inte så mycket som hindrar dig från att ta dig dit. Det är ju lite jobbigt förstås. Svettigt, smärtsamt och novembermörkt på löparslingorna. Tidskrävande. Trögt. Lite förkylt om du känner efter.

Visst skulle det vara enklare att komma över tröskeln om du kunde måla upp bilden av hur härligt det är att känna sig nöjd med sin hållning, sina muskler, sin smidighet, sitt flås... Ska det vara så svårt?

En av dom största orsakerna till att vi inte lyckas ta oss över tröskeln ut ur bekvämlighetszonen, är att vi inte lyckas tänka oss in i hur bra det kan bli därute. Risken och insatsen känns större än det vi får. Så vad ska vi då göra? Bara skärpa till oss, tror jag. Vi vet alla att en vältränad, stark och hälsosam kropp kommer att bli en fröjd att gå omkring i. Det handlar bara om att måla upp bilden och sen fånga stunden. Ta ett litet steg i taget ut ur den fysiska bekvämlighetszonen och ha det riktigt bra på vägen. 

Resan mot ett starkare personligt varumärke fortsätter. Följ den här eller i gruppen Visa Ditt Rätta Jag på Facebook.