onsdag 5 augusti 2015

110. Behåll sommarkänslan

Under sommaren har jag bl a målat tavlor. Min vänstra hjärnhalva fick vila från logik, siffror och datorer under en hel vecka. Den högra hjärnhalvan fick en chans att blomstra, vara kreativ och oförutsägbar. Inga krav eller förväntningar, bara spontana impulser och skaparglädje.

För många av oss ger sommarens ledighet en möjlighet att skifta fokus. Vi kan släppa vardagsrutiner och leva mer i nuet. Märker du då att det finns en outnyttjad och kanske okänd potential hos dig?

Nu har vi en härlig sensommar framför oss. Det är lätt gjort att snabbt gå tillbaka till de redan kända vardagsrutinerna. Men tänk dig att du inte ska gå tillbaka. Du är på väg framåt. Allt du har lärt dig under sommaren, alla dagar då du har kopplat av och vilat dig, alla äventyr du har varit med om, alla ögonblick då du har fått nya intryck - allt detta har inte bara gett dig ett tillfälligt avbrott i vardagen. Allt detta har också utvecklat dig. Du har hamnat på en ny plats och kan agera utifrån nya förutsättningar.

Ta vara på dina sommarerfarenheter. Behåll känslan. Se vad som händer när du löser jobbfrågor ur ett annorlunda perspektiv. Mer kreativt, mer öppet sinne, mer möjlighetstänkande?

Sommarkänslan fortsätter.

Resan mot ett starkare personligt varumärke fortsätter. Följ den här, i gruppen Visa Ditt Rätta Jag på Facebook eller läs boken Visa ditt rätta jag, Hoi Förlag.