fredag 1 mars 2013

Nr 52. När drar man snöret?

Ett år. Så länge har många av oss gjort sällskap på den här personliga varumärkesresan. Du som har hängt med ett tag förstår att vi följer en planerad väg. Vi pratar fortfarande om din identitet, dvs din självbild. Resan fortsätter minst ett år till. Det finns mycket kvar att säga innan vi drar snöret. Jag är glad att du är med på resan!

Om du vill få en snabbare och mer effektiv utveckling av ditt personliga varumärke, föreslår jag att du deltar i ett seminarium eller gör din egen resa tillsammans med mig. Håll utkik i gruppen Visa Ditt Rätta Jag på Facebook och i mitt nyhetsbrev, så ser du vad som händer just nu. Maila mig om du vill hitta tid för en egen individuell resa.

Just nu pratar vi här om hälsa, både fysisk och mental. Jag har fått nya insikter kring uthållighet och gränsdragningar. Hur länge ska man hålla ut? När är det dags att dra gränsen? Svaren måste vara individuella och bero på vilken situation det gäller. Jag tror ändå att vi kan stretcha vår uthållighet ganska långt, så länge det inte skadar oss själva eller någon annan. Det handlar om att testa var vår egen gräns går. Vi klarar mer än vi tror.

I söndags testade jag min uthållighet på ett både fysiskt och mentalt plan. Skidspåren mellan Sälen och Mora var bakhala och sladdriga. Efter åtta mil var jag trött och sugen på att gråta en skvätt. Jag insåg att tårar bara skulle ta onödig kraft, så nästa tanke som snurrade handlade om att eventuellt bryta loppet. Men nej. Den tanken studsade jag också bort ur huvudet. Jag gillar inte att avbryta saker jag har åtagit mig om det inte handlar om en hälsofara eller är destruktivt för mig eller andra. Kroppen var trött, tankarna var trötta, men jag visste att båda skulle hålla ända fram. En skvätt blåbärssoppa och hejarop från publiken gjorde susen.  

Vet du var din fysiska och mentala gräns går? Brukar du hålla ut lite längre än vad som är bekvämt? Jag är övertygad om att du har mer kapacitet än du tror. Genom att utmana dina gränser kommer du att få en ny syn på vad som är möjligt för dig. När det är som tuffast behöver du någon typ av näring eller uppmuntran som hjälper dig att komma vidare. Sen kan du pressa lite till och glida över mållinjen med armarna i luften.

Resan mot ett starkare personligt varumärke fortsätter. Följ den här eller i gruppen Visa Ditt Rätta Jag på Facebook.