fredag 24 maj 2013

Nr 62. Din image

Din image är omgivningens bild av dig. Du ger ett intryck till andra oavsett du vill eller inte. De dagar du helst skulle vilja gömma dig ger du ett intryck. De dagar du syns mest av alla ger du ett intryck. De dagar du smälter i i mängden ger du ett intryck. Vissa dagar ger du ett starkare intryck än andra, förstås.

Jag sitter i en hotellobby och skriver. Här rör det sig olika typer av människor. Några sitter tyst och jobbar precis som jag. I smyg iakttar jag deras utseende och klädsel, vilken typ av dator de använder, deras ålder, ansiktsuttryck och kroppsspråk... Utan att de har en aning om det, drar jag slutsatser om deras personlighet och ursprung baserat på den ytliga bild jag får.

Såhär blir vi bedömda hela tiden. Ögonblicksbilder av människor vi känner eller inte känner. Korrekta eller felaktiga bilder. Viktiga eller oviktiga, beroende på om vi kommer att ha fortsatt kontakt med varandra eller inte.

Din image börjar med en ögonblicksbild. Den byggs på efterhand, ju mer den andra personen lär känna dig. För att du ska ge en tydlig, konsekvent och genuin bild av dig själv behöver din image baseras på din identitet och hänga ihop hela vägen. Under dom närmaste veckorna ska vi prata mer om det. Häng med!


Resan mot ett starkare personligt varumärke fortsätter. Följ den här eller i gruppen Visa Ditt Rätta Jag på Facebook.