fredag 5 oktober 2012

Nr 31. Utmaningar.

Livet är fullt av utmaningar. Vissa kommer till oss ofrivilligt. Det kan handla om förlust, sorg, ohälsa, ekonomiska bekymmer, jobbfrågor och mycket annat. Vi får ta oss igenom dom ofrivilliga utmaningarna på olika sätt. Tid, hjälp, nya tankemönster, mod, små steg... Så småningom har vi kommit vidare och lärt oss något på vägen.

Jag vill hellre ägna tid åt frivilliga utmaningar - dom vi väljer själva. Det är med hjälp av utmaningar som vi kan utvecklas. Du behöver våga lämna din bekvämlighetszon och ta nya steg ut i det okända. Det kan vara lite kallt och obehagligt en stund, men det leder garanterat till nya resultat och möjligheter. Varje gång du doppar tån utanför din bekvämlighetszon får du nya referensramar. Det du upplever som en tuff utmaning idag kanske du ser som en baggis om några veckor. Då är du redo för nya utmaningar och resultat på en högre nivå.

Jag får en liten kick av utmaningar. Vissa är små, andra är stora. Inom vissa områden fastnar jag i min bekvämlighetszon, medan jag tar stora steg inom andra områden. Det är viktigt att förstå att det som är en utmaning för dig kan vara för stort eller ointressant för mig och tvärtom. Välj dom utmaningar som leder dig vidare, oavsett vad andra gör.

Har du några roliga utmaningar i sikte?

Våga doppa tån utanför bekvämlighetszonen.

Illustration: Susanne Engman för Lingham Enterprise AB


Resan mot ett starkare personligt varumärke fortsätter. Följ den här eller i gruppen Visa Ditt Rätta Jag på Facebook.

måndag 1 oktober 2012

Inköpslistan

När jag reste mig ur soffan i en hotellobby idag hittade jag en inköpslista som hade fastnat mellan kuddarna. Jag sneglade på den. Man skulle kunna avfärda den som helt ointressant. Där fanns bara vanliga hederliga basprodukter:

Mjölk
Skinka
Makaroner
Spagetti
ägg
kaffe
Bröd
Frukt
Tandkräm

Notan var skriven med en ganska ordinär kvinnlig handstil.

Min första tanke var att det handlade om vardagsmat hos en vanlig svensk familj. Min nästa tanke var att vi lätt tror att andra äter roligare mat än vi själva gör. Min tredje tanke var att jag själv äter roligare och nyttigare mat än den här listan visar. Min fjärde tanke var att t o m en inköpslista till vardagsmåltiderna säger en hel del om vårt personliga varumärke och hur vi lever.

Det hade varit roligt att se vem som tappade listan. Vad gjorde hon på hotellet tro?