fredag 2 augusti 2013

Nr 69. Sommarimage

Sommar. Några av oss byter skepnad på utsidan. Jobbkläder byts mot badkläder och shorts, blekblå ben blir bruna ben, pliktfyllda och sammanbitna ansikten byts mot avslappnade leenden...

Vad händer med din identitet och image på sommaren? Förändras din självbild när du har ledig tid och kanske får chans att lapa sol? Tror du att omgivningens bild av dig förändras? Umgås du med andra människor som lockar fram andra sidor hos dig?

Det är längesedan vi pratade om kärnvärden, men du som har varit med här under en tid vet vad jag menar. (För dig som är ny finns saker att läsa om just kärnvärden från nr 13 och framåt. ) Om du har hittat dom kärnvärden som passar dig som handsken, kommer dom att fungera för dig såväl sommar som vinter, såväl i semestertider som i hektiska jobbsammanhang. Däremot kommer du att situationsanpassa dig. Om du står för Passion, kommer du att uttrycka passionen på olika sätt i konferensrummet och på stranden. Det handlar dock fortfarande om passion. Om du står för målmedvetenhet kanske målen är mer lättsamma på sommaren än under jobbtider, men det handlar fortfarande om målmedvetenhet.

Oavsett om du är mitt i semestertiderna, på väg tillbaka till jobbet eller någon annanstans i ditt sommarflöde, önskar jag att du är så stadig i din identitet att den håller hela vägen och ger dig en sommarimage som stämmer överens med såväl din höst-, vinter- som vårimage.

Resan mot ett starkare personligt varumärke fortsätter. Följ den här eller i gruppen Visa Ditt Rätta Jag på Facebook.