söndag 27 oktober 2013

Signering i Fagersta

På fredag kl 16-18 finns jag med min nya bok på Coop Extra i Fagersta. Välkommen dit om du vill få en pratstund och en signerad bok.

Västerås Tidning skriver om boken på sid 17.Nr 78. Hantera bruset

Det finns ett brus kring andra människors uppfattning om dig - din image. Bruset består av förutfattade meningar, tidigare erfarenheter och andra störningsmoment. Det påverkar hur andra människor uppfattar dig, tänker om dig och bemöter dig.

Det mesta är sådant som du inte kan påverka fullt ut. Därmot kan du anstränga dig för att skapa ett positivt brus. Stäm träff i en positiv miljö, inled samtalen med positiva samtalsämnen och försök att minska störningsmomenten på olika sätt. Se till att helhetskänslan är så positiv som möjligt när andra relaterar till dig.

För att minska bruset istället för att förstärka det, kan du göra två olika saker.

  • Agera konsekvent utifrån din identitet. Var så tydlig du kan. Bekräfta hela tiden bilden av dig själv, så att bruset får så liten chans som möjligt att ta över i den andra personens tanke.
  • Bryt tankemönstret hos den andra personen, så att du får full uppmärksamhet. Berätta en udda historia, träffas i en ovanlig miljö... Ta till din uppfinningsrikedom när du bedömer vad som kan fungera vid varje enskilt tillfälle. Det ska inte förstärka den andra personens förutfattade meningar  utan bara bryta bruset en kort stund, så att ni kan mötas med så rena förutsättningar som möjligt. 
Var också uppmärksam på ditt eget brus....

Resan mot ett starkare personligt varumärke fortsätter. Följ den här eller i gruppen Visa Ditt Rätta Jag på Facebook.