fredag 14 december 2012

Nr 41. Stolt och ödmjuk

I tisdags fick jag ett fint pris. Tack för alla Hurra och Grattis!

Eftersom vi lever i den del av världen som fortfarande har några stänk kvar av Jantelagen, tänker jag att vi behöver utmana oss själva att vara stolta över det vi är och kan.

När jag jobbade med en riktig stjärna för några år sedan, lärde jag mig uttrycket "Stolt och Ödmjuk". Vi kan vara stolta över allt vi är, gör och kan, samtidigt som vi är ödmjuka inför andra människor som är precis lika bra men på andra sätt. Jantelagen kan slänga sig i väggen.

Jag utmanar dig att lämna bekvämlighetszonen där Jantelagen tar för mycket plats och istället våga vara Stolt och Ödmjuk. Det kommer att hjälpa både dig själv och andra.

"...And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same."

Marianne Williamson  

Resan mot ett starkare personligt varumärke fortsätter. Följ den här eller i gruppen Visa Ditt Rätta Jag på Facebook.

tisdag 11 december 2012

Stolt och glad!

Ikväll blev jag utsedd till Årets Mentor 2012 av Marknadsföreningen i Stockholm! Jag är glad, hedrad, stolt och lite tårögd. TACK, särskilt till P, min fina adept!

Eftersom jag tycker att Jantelagen gör mer skada än nytta, kommer här motiveringen:

"Årets Mentor är engagerad i årets Karriär- och mentorprogram. Hon kommer också att vara mentor under nästa program. Hon har en bakgrund som marknadschef för en rad tunga varumärken och arbetar idag med personliga varumärken. Hon är en efterfrågad föreläsare och mentor. I sin mentorsroll tar hon sig tid att lyssna och låta adepten styra samtalen. Hon ger kraft, mod och energi. Årets Mentor är i alla sammanhang mycket professionell. Hon tar sin uppgift på största allvar och är mycket uppskattad av sin adept. Årets Mentor 2012 är Anna-Karin Lingham!

Marknadsföreningen i Stockholm"

Tjoho!