onsdag 19 augusti 2015

Gör upp med din livsdröm
Öppna ett bageri, skriva en bok eller flytta till Vietnam. Många av oss har livsdrömmar som vi funderar över då och då. Men hur vet man om det är läge att göra slag i saken och satsa? Eller om det är dags... att överge drömmen?

Hur ser din livsdröm ut? Lyssna på Kropp & Själ, P1.


Golden trail, Anna-Karin Lingham. 
Original: akryl på bomull, 92x85 cm.


tisdag 18 augusti 2015

Nr 111. Din närvaro på nätet

Internet. En källa till kunskap, inspiration och rykten. Vi köper resor, läser nyheter, utbildar oss och lyssnar på musik. Vi skvallrar och sprider relevant information. Dessutom söker vi information om andra människor.

Har du tänkt på hur du själv framställs på nätet, både av dig själv och andra? Vet du vad andra kan läsa om dig? Om inte, föreslår jag att du googlar dig själv då och då. Du har glädje av att veta vilken information som går att hitta om dig, oavsett om den är sann och relevant eller inte.

Utgå ifrån att andra bildar sig en uppfattning om dig via sociala kanaler, register, tidningar, forum, hemsidor... För att dra nytta av nätet kan du fundera på var du helst vill synas för att nå din målgrupp. Vill du nå potentiella uppdragsgivare, sprida kunskap till omvärlden eller något annat? Ta kontakt med de nätverk och personer som bäst skulle kunna hjälpa dig framåt. Ge en tydlig bild av dig själv oavsett kanal och var konsekvent. Det kommer att hjälpa andra att bilda sig en korrekt uppfattning om dig.

Resan mot ett starkare personligt varumärke fortsätter. Följ den här, i gruppen Visa Ditt Rätta Jag på Facebook eller läs boken Visa ditt rätta jag, Hoi Förlag.