fredag 21 december 2012

Nr 42. Dina triggers

Du borde vara glad, harmonisk och motiverad så stor del av din tid som möjligt. Därför är det bra om du känner till vad som gör dig glad och motiverad. Gör du det?

Låt oss prata om dina motivationsfaktorer eller triggers, som jag kallar dom. Vi triggas av olika saker i olika sammanhang. Om du behöver snabb energi kanske det räcker att lyssna på en favoritlåt eller äta en bit mörk choklad. Behöver du höja glädjenivån över längre tid, är det säkert större saker som behövs.

Tänk såhär:
Du behöver några triggers som du kan plocka fram på momangen. Dom kanske inte ger så lång effekt, men dom hjälper dig att höja glädje- och motivationsnivån snabbt. För mig kan det handla om att få ett leende från någon jag gillar, att göra en snöängel, skriva några sidor i min bok eller att sjunga.

Du behöver andra triggers som räcker länge och som kan vara lite mer tidskrävande att komma åt. Dom kanske behöver planeras under lång tid för att du ska få dom. För mig kan det handla om att gå upp på ett berg, åka skidor i härlig lössnö, välja sånger till en framtida konsert eller förbereda ett seminarium eller en fest. 

När du känner till vilka dina bästa triggers är, kommer du att kunna plocka fram dom ofta och därmed lyfta din glädjenivå några snäpp. Gör en härlig lista över dina korta och långa triggers. Försök att plocka fram dom då och då under julen. Julen är glädjens högtid.

God Jul!

Resan mot ett starkare personligt varumärke fortsätter. Följ den här eller i gruppen Visa Ditt Rätta Jag på Facebook.

tisdag 18 december 2012

Nästa nyhetsbrev på väg!

Mot slutet av veckan kommer nästa nyhetsbrev om ditt personliga varumärke. Välkommen att registrera dig här om du vill vara med och inte fick det förra.