fredag 16 augusti 2013

Nr 70. Trettio år

För trettio år sedan var jag utbytesstudent i USA. Trettio år är en lång tid. Då var jag tonåring. Nu är jag ganska vuxen och har samlat på mig en hel del erfarenheter.

Jag har hälsat på hos värdfamilj och vänner några gånger tidigare, men nu är det många år sedan. Det var dags igen. Den här sommaren har jag fått uppleva känslofyllda återseenden och avsked med familj och vänner som - liksom jag - har utvecklats på olika sätt.

Vad händer med identitet och image på trettio år? Grundvärderingarna hos var och en tycktes finnas kvar, även om jag kunde se vissa livsstilsförändringar - främst till det bättre. Utseendet ändras förstås, men vi kunde alla konstatera att vi lätt skulle känna igen varandra i en folksamling. Värre var det inte.

Det som var mest signifikant och som gjorde mig väldigt glad, var hur våra trettio år gamla minnen av varandra kunde skapa förväntan att få ses igen, locka fram rejäla känslostormar och många skratt när vi letade i våra minnen efter upplevelser under skoltiden.

Du har betydelse. Till och med om trettio år kommer det du gör nu och den du är att ha en mening för många människor som du kanske träffar sporadiskt eller inte alls under lång tid. Ju tydligare din image är, desto lättare blir det för er att hitta tillbaka till varandra.

Resan mot ett starkare personligt varumärke fortsätter. Följ den här eller i gruppen Visa Ditt Rätta Jag på Facebook.