lördag 27 augusti 2016

Kreativa processer

Jag gillar verkligen kreativa processer. Från ax till limpa och vidare till förädling av limpan. Prästosten, liksom. Idag har brorsan och jag klurat på olika sorters pålägg. Vilket café skulle vilja servera frukosten på Holy Cows-brickor? Vem vill ligga och sola på ett Golden Shades-badlakan? Vem vill luta huvudet mot en Milkyway Moment-kudde? Och vilken inredare vill styla en stor vägg med Beyond Blue?

onsdag 24 augusti 2016

Holy Cows

"Ingen ko har en perfekt mule."

Värdefull och lugnande klokskap från Kalle, 14 år.

Nr 123. Flera kompasser i samarbete

Det skiftar mellan sommar och höst. Sensommar. Ett yttre skifte innebär ofta också ett inre skifte. Vi förhåller oss till något nytt, eller nygammalt. Projekt, sociala sammanhang, geografiska platser, människor... Om du under sommaren har haft tid att ägna åt dig själv och dina närmaste och samtidigt landa i dina värderingar och prioriteringar med ett inre fokus, så kan skiftet till ett yttre fokus kännas trögt. Omständigheter och omgivning styr dig och din tid mer än under en ledig sommar. Din inre kompass får mindre utrymme att visa din väg framåt. Andras kompasser vill konkurrera om din uppmärksamhet.

Du kan ha glädje av det, om du är medveten om vad som händer. Låt kompasserna samarbeta. De yttre kompasserna kan ge dig drivkraft, inspiration och insikt i alternativa vägar. Din inre kompass fortsätter att ge dig motivation och signaler om rätt och fel. Kalibrera dig själv med omgivningen. Ifrågasätt den ena eller andra kompassen då det behövs. Häng med i flödet då det gynnar både dig själv och andra. Utvecklas under tiden.

Ingen människa är en ö. Du kan inte utvecklas helt på egen hand. Du behöver sammanhang. Kliv in i sammanhangen med nyfikenhet och öppenhet. Kliv ut en stund när du behöver tänka efter och landa. Lita på att din inre kompass ger dig de signaler du behöver för att behålla rätt riktning, men låt yttre kompasser bidra med inspiration, sammanhang och goda samarbeten.

Resan mot ett starkare personligt varumärke fortsätter. Följ den här, i gruppen Visa Ditt Rätta Jag på Facebook eller läs boken Visa ditt rätta jag.