fredag 19 oktober 2012

Nr 33. Allt du vill ha.

"Allt du vill ha ligger utanför din bekvämlighetszon." Det menade Keith Cunningham - världskänd amerikansk affärsman - på en föreläsning häromkvällen. Om det är så, kan det inte finnas många anledningar att stanna i bekvämlighetszonen. Vi borde vara på väg ut ur den nästan hela tiden, förutom när vi behöver vila oss, ta det lugnt och reflektera. Jag skulle vilja putsa lite på hans påstående och säga "Allt du vill ha som du inte redan har ligger utanför din bekvämlighetszon." Vi vill ju kunna njuta av allt vi redan har som är bra, utan att känna ständig press att komma vidare.

Ändå kanske det är så att vi ofta nöjer oss med den bekvämaste lösningen. Räcker det så? Jobb, ekonomi, relationer, boende, hälsa...  Vi har ju pratat om mål och drömmar tidigare. Det du vill ha kanske ligger därute och väntar på dig, om du bara vågar ta steget och testa. Ibland behöver steget inte vara så långt.

Det är lugnt och fint och varmt i bekvämlighetszonen. Det är också bedrägligt. Luften därinne kommer att kännas en aning instängd efter en tid. Då behöver du frisk luft och nya vyer. Det kan vara värt ett och annat litet skrapsår. Ibland tröttnar jag på mitt ständiga behov av utmaningar med risk att få en törn, men alternativet - stagnation - är helt otänkbart. Den utveckling jag får av en utmaning är alltid mycket mer värd än den lilla törn det kostar mig.

Resan mot ett starkare personligt varumärke fortsätter. Följ den här eller i gruppen Visa Ditt Rätta Jag på Facebook.

måndag 15 oktober 2012

Mot saltsjöar och flamingos

Det är dags igen. Den här gången åker vi till södra Frankrike för att utveckla personliga varumärken. Här finns flamingos, saltsjöar, Medelhav, Marias fina gästhus, vingårdar... Dessutom inspirerande seminariedagar med kända och okända människor. Det ska bli roligt!